+386 41 255 025 info@grafex.si

Ste kdaj razmišljali ali je tiskovina, ki jo držite v roki okolju prijazna? Koliko posredne škode okolju je ustvarjeno z vsakim prebranim listom knjige, reklame, revije…? S tem pomembnim vprašanjem smo se v podjetju grafex dolgo ukvarjali. To poletje pa smo naredili velik korak v smeri ekološke osveščenosti in v grafični pripravi tiskovnih form uvedli 100% okolju prijazno tehnologijo. Iz procesa smo izločili vse prej potrebne kemikalije, ter se izognili vsakršni porabi vode. Postali smo prava eko tiskarna.

Pozitivna posledica uvedbe zelene tehnologije je zvišana kakovost ter produktivnost katero že občutijo naše stranke. V kolikor se vi pri svojih promocijskih materialih odločite za uporabo papirja, ki je proizveden na okolju prijazen način – certificiran papir (npr. po standardu FSC®, standardu PEFC), pa smo že dosegli zastavljen cilj in bomo v kratkem postali podjetje z nizkim ogljičnim odtisom.

V razmislek nam je Evropska komisija namreč dala vedeti, da pričakuje preobrazbo EU v konkurenčno nizkoogljično gospodarstvo do leta 2050*. Naše podjetje se zaveda svojega dela odgovornosti in smo zato pogumno zakorakali na prag tega cilja že danes.

https://europa.eu/rapid/press-release_IP-11-272_en.htm